Saunasta elinkeinoksi – elämysmuotoiluseminaari ja -työpaja Artrannassa

posted in: Blogi, Uutiset | 0

 

Saunasta elinkeinoksi -seminaari

Tapahtuma aloitetaan Saunasta elinkeinoksi -seminaarilla torstaina 4.5. kello 14.00-. Seminaarissa luodaan kokonaiskuva saunaelämyksestä ja sen tuottamiseen liittyvistä tekijöistä. Pohditaan myös muun muassa puun terveysvaikutuksia sekä ympäristön ja palveluiden merkitystä, ja luonnollisesti ruuan ja juoman tärkeyttä.

 

Työpajojen aiheet osallistujien mukaan

Perjantaiaamuna tutustutaan seudun saunapalveluihin ja kehittämistä odottaviin case-kohteisiin Karstulassa ja lähikunnissa. Ideointiin ja suunnitteluun syvennytään asiantuntijoiden ohjauksessa elämysmuotoilutyöpajoissa perjantaina ja lauantaina, ja tarvittaessa työskentelyä jatketaan vielä sunnuntaina.

Tapahtumaan mukaan kutsuttavat arkkitehdit, muotoilijat ja seudun yrittäjät tuovat työpajoihin panoksensa saunojen suunnitteluun ja rakentamiseen pihasuunnitelmista alkaen.

Kaluste- ja tekstiilimuotoilijat ja yrittäjät suunnittelevat uudentyyppisiä saunakalusteita ja -tarvikkeita kiukaista ja lauteista kiuluihin ja kauhoihin unohtamatta saunatekstiilejä pyyhkeistä ja pefletteihin.

Artranta – luonnollista muotoilua -teeman mukaisesti saunaelämykseen suunnitellaan tuotteita luonnonantimista. Esimerkiksi luonnonmateriaaleista valmistetaan saunassa tarvittavia pesuaineita ja -välineitä sekä ihonhoitotuotteita. Kokonaisvaltaiseen saunaelämykseen liittyvät olennaisesti puhtaan luonnon, metsien ja peltojen antimista tuotetut saunajuomat ja -ruuat.

Saunaelämykseen voi kuulua myös liikuntaa, kuten jooga, uinti jne. Tunnelmaa tuo hiljentyminen, retriitinomainen nauttiminen.

 

Asuminen ja ruokailut Mäntylässä

Muualta tuleville tapahtumaan osallistujille on varattu Artrannan väliaikaisista tiloista Karstulan opiston Mäntylästä kylpyhuoneelliset 1-3 hengen huoneet, joissa on vuodevaatteet ja pyyhkeet.

Karstulan opistolla on ravintola, jossa on tarjolla aamiais- ja lounasbuffetit. Mäntylässä on hyvinvarustettu keittiö omatoimiseen ruuanlaittoon.

Luvassa on luonnollisesti koko tapahtuman ajan erilaisia saunakokemuksia. Tervetuloa!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset perjantaihin 28.4. mennessä pirkko.siivola@artranta.fi tai 0400 556292.