Tervetuloa muotoilijoiden ja arkkitehtien residenssiin Artrantaan!

posted in: Blogi, Uutiset | 0

Artrannan residenssi pohjoisessa Keski-Suomessa on Suomen ensimmäinen arkkitehdeille ja muotoilijoille suunnattu residenssi. Väliaikaisesti residenssi toimii yhteistyössä Karstulan opiston kanssa.

Artranta on avoin muotoilijoille kaikkialta maailmasta. Residenssi tarjoaa vierailijoilleen luonnonläheisen ja inspiroivan ympäristön, jossa voi kokeilla esimerkiksi erilaisia luonnonmateriaaleja kestävän kehityksen ihanteiden mukaisesti. Materiaaleina voivat olla esimerkiksi puu ja sen sivutuotteet, kasvit, savi, tekstiilit, nahka, luut jne. luonnonmateriaalit. Tarjoamme myös mahdollisuuksia yritysyhteistyöhön.

Tarjoamme nyt muotoilijoille ja arkkitehdeille veloituksetta kesällä 1-4 viikon ja syksyllä 1-3 kuukauden residenssijaksoja väliaikaisissa tiloissammme Karstulan opistossa, josta löytyvät majoitustilat, ruokailumahdollisuus ja työtilaa. Residenssivieraiden käytössä on osaamis- ja teknologiakeskus Ropotin puun ja metallin työstökoneet sekä 3D-tulostusmahdollisuus.

Hae residenssiin

Artranta Karstula ry kutsuu suomalaisia muotoilijoita, arkkitehteja ja alojen opiskelijoita hakemaan residenssijaksoja kesästä 2017 vuoden loppuun saakka. Väliaikainen residenssihuoneisto on siis Karstulan opistolla osoitteessa Kokkolantie 12, 43500 Karstula. Karstula sijaitsee Keski-Suomessa, 100 km Jyväskylästä Kokkolan suuntaan. Karstulaan pääsee joko omalla autolla tai linja-autolla.

Residenssivieraan käytössä on tilava 1-3 hengen huone suihkuineen, yhteiskeittiö ja oleskelutila televisioineen sekä opiston muut palvelut, kuten kirjasto, nettiyhteys, kuntosali jne. Liinavaatteet kuuluvat palveluun. Lisätietoja: http://www.keokarstula.fi/

Residenssiä voivat hakea ammatissa toimivat muotoilijat ja arkkitehdit sekä vastavalmistuneet ja opintojen loppuvaiheessa olevat alojen opiskelijat. Artranta Karstula ry maksaa residenssivieraan majoituksen ja työtilan vuokran, residenssivieras vastaa itse matka- ja ruokailukuluistaan sekä materiaalikuluistaan.

Odotamme residenssivieraan pitävän opiskelijoille tai yrityksille luennon tai työpajan, joista maksamme palkkion. Toivomme myös saavamme palautetta residenssin kehittämiseksi. Järjestämme muotoilijalle tai arkkitehdille mahdollisuuden järjestää oma näyttely Galleria Himmelissä sopimuksen mukaan veloituksetta.

 

Hakuaika kesän 1-4 viikon residenssijakoille päättyy huhtikuun 18. päivä. Artranta Karstula ry:n hallitus käsittelee hakemukset vuosikokouksessaan 19.4.2017.

Syksyn 1-3 kuukauden mittaisia residenssijaksoja voi hakea 15.8. saakka.

Hakemuksesta tulisi käydä ilmi seuraavat asiat:

– toivottu residenssijakson alkamisaika (kesäkuu – joulukuu 2017)

– oma työsuunnitelma

– liitteeksi CV.

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Anita Saarelainen, puh. 0400 599090, tai projektipäällikkö Pirkko Siivola, puh. 0400 556292. Heille voi myös lähettää hakemukset osoitteisiin etunimi.sukunimi@artranta.fi.