Stipendi Artrannan residenssivieraille

posted in: Uutiset | 0

Veljekset Saarelaisen säätiön myöntämä Artranta-stipendi on 2000 euron apuraha, joka mahdollistaa Artrannan residenssivieraiden työskentelyn paikallisten Puulaakson yritysten kanssa residenssijakson aikana.

Stipendiä haetaan kirjallisesti vapaamuotoisella hakemuksella, jossa hakija luonnehtii osaamistaan ja kiinnostustaan puualan yritysten kehittämiseen. Hakijan yhteystiedot ja CV:n sisältävä hakemus lähetetään sähköpostitse osoitteeseen anita.saarelainen@hotmail.com.

Veljekset Saarelaisen säätiön tavoite on edistää massiivisen puurakentamisen tutkimusta, koulutusta ja alan kansainvälistymistä. Säätiö tukee hirsirakennuskulttuurin tutkimista ja säilymistä. Säätiö pitää tärkeänä Karstulassa sijaitsevan Puulaakson yritysten toiminnan kehittämistä.

 

Veljekset Saarelaisen säätiön Artranta-stipendin säännöt

1§ Stipendin tarkoitus

Veljekset Saarelaisen säätiön tavoite on edistää massiivisen puurakentamisen tutkimusta, koulutusta ja alan kansainvälistymistä. Säätiö tukee hirsirakennuskulttuurin tutkimista ja säilymistä. Säätiö pitää tärkeänä Karstulassa sijaitsevan Puulaakson yritysten toiminnan kehittämistä. Säätiön myöntämä Artranta-stipendi mahdollistaa Artrannan residenssivieraiden työskentelyn paikallisten Puulaakson yritysten kanssa residenssijakson aikana.

2§ Stipendin kohderyhmät

Veljekset Saarelainen säätiön myöntämä Artranta-stipendi on apuraha Artrannan residenssissä vieraileville teollisille muotoilijoille, arkkitehdeille tai graafisille suunnittelijoille. Myös vastavalmistuneet sekä arkkitehtuuria tai muotoilua opintojensa loppuvaiheessa opiskelevat residenssivieraat voivat hakea stipendiä.

3§ Stipendin suuruus ja hakeminen

Stipendi on suuruudeltaan 2000 euroa ja se voidaan Artrannan hallituksen päätöksellä jakaa useamman hakijan kesken. Stipendiä haetaan kirjallisesti vapaamuotoisella hakemuksella, jossa hakija luonnehtii osaamistaan ja kiinnostustaan puualan yritysten kehittämiseen. Hakijan yhteystiedot ja CV:n sisältävä hakemus on lähetettävä sähköpostitse osoitteeseen anita.saarelainen@hotmail.com.

4§ Stipendin myöntäminen ja jakotilaisuus

Artranta Karstula ry:n hallitus valitsee stipendin/stipendien saajan/saajat. Veljekset Saarelaisen säätiöltä voidaan pyytää lausunto ennen päätöksentekoa. Stipendi jaetaan saajalle residenssijakson päätyttyä pidettävässä tilaisuudessa.

5§ Raportointi

Stipendin saaja raportoi stipendityöskentelystään residenssijaksonsa päättyessä yhtenä kohtana residenssiraporttia.

6§ Tiedottaminen

Artranta kertoo stipendin hakumahdollisuudesta residenssihakuohjeissa. Veljekset Saarelaisen säätiö tiedottaa apurahasta omilla nettisivuillaan. Stipendin saajasta laaditaan mediatiedote.