Artranta Karstula ry

Artranta ry:n tavoitteena on rakentaa Karstulaan Muotoilu- ja arkkitehtuuriresidenssi muotoilijoiden ja yrittäjien kohtaamispaikaksi. Residenssi toimii vierasateljeena, koulutuspaikkana ja innovatiivisten kokeilujen tyyssijana. Odotamme residenssiin sekä kotimaisia että kansainvälisiä vieraita.

Tärkeä osa Artrannan toimintaa on yritysyhteistyö. Tavoitteena on lisätä muotoilijoiden ja pk-yritysten yhteistyötä, parantaa yritysten kilpailukykyä käyttäjän tarpeista lähtevän muotoilun avulla ja lisätä seudun elinvoimaa yritysten menestymisen myötä. Artranta tuo yrityksiin muotoiluosaamista niin, että muotoilu tulee luontevaksi osaksi yritysten arkea.

Artranta kehittää yritysten osaamista. Kohderyhmänä ovat pk-yritykset eri aloilta ja lähtökohtana pohjoisen Keski-Suomen vahvuudet, mm. seudulla oleva puu- ja rakennusteollisuuden yritysten keskittymä. Myös matkailuala hyötyy palvelumuotoilusta. Kädentaitajat edustavat useita aloja ja materiaaleja, niitä voivat olla puu, metalli, lasi, keramiikka, tekstiilit ja kierrätysmateriaalit.

Artranta tarjoaa muotoiluseminaareja ja -luentoja, yritysvierailuja sekä yrityksille kontakteja muotoilijoihin.

Usein kysyttyä 

Mitä Artranta ry tekee? – Artranta ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tehtävänä on edistää muotoilua. Sen visiona on rakentaa Karstulaan Muotoilukeskus. Artranta ry hallinnoi Muotoilumaailma-hanketta, joka järjesti mm. tietoiskuja ja työpajoja pk-yrityksille muotoiluun, tuotekehitykseen ja markkinointiin liittyvistä aiheista.

Miksi Artranta on Karstulassa? – Muotoilusta innostuneet ”karstuset” sekä muotoilijat Harri Koskinen ja Jonas Hakaniemi saivat savusaunassa ajatuksen muotoiluresidenssistä. Karstula sopii sen paikaksi rauhallisen järvi- ja metsäluontonsa vuoksi. Karstula tunnetaan myös kulttuurimyönteisenä kuntana ja Harri Koskisen syntymäpitäjänä.

Yhteystiedot

Artranta Karstula ry
43500 Karstula

Tiedustelut ja lisätiedot:
info@artranta.fi

____

Puheenjohtaja Olli ”Huli” Möttönen
huli@huliswood.fi
puh. 0400 350 037