Artrannan residenssi on Suomen ensimmäinen arkkitehdeille ja muotoilijoille suunnattu residenssi. Se on avoin muotoilijoille kaikkialta maailmasta. Residenssi tarjoaa vierailijoilleen luonnonläheisen ja inspiroivan ympäristön, jossa voi kokeilla esimerkiksi erilaisia luonnonmateriaaleja kestävän kehityksen ihanteiden mukaisesti. Materiaaleina voivat olla esim. puu ja sen sivutuotteet, kasvit, savi, tekstiilit, nahka, luut ym. luonnonmateriaalit. Tarjoamme myös mahdollisuuksia yritysyhteistyöhön.

Aluksi kokeilemme residenssiä yhteistyössä Karstulan Evankelisen opiston kanssa. Vuoden 2017 aikana saanemme käyttöömme sekä työ- että majoitustilat Karstulan keskustasta idyllisestä Kruukkilan kotiseututalosta. Saatujen kokemusten ja palautteen perusteella kehitämme varsinaista residenssikeskusta. Visiona on hirsisen keskuksen rakentaminen karstulalaiseen metsämaisemaan Pääjärven rannalle. Suunnitelmissa on arkkitehtikilpailun järjestäminen keskuksen päärakennuksesta.

Tarjoamme 1-5 viikon residenssijaksoja Karstulan Evankelisessa Opistossa, josta löytyvät majoitustilat, ruokailumahdollisuus ja työtila. Karstulasta löytyvät myös puun ja metallin työstökoneet robotteineen sekä 3D-tulostusmahdollisuus.

Hae residenssiin

Artranta Karstula ry julistaa suomalaisten muotoilijoiden haettavaksi 1-5 viikon residenssijaksoja vuodeksi 2017. Nykyinen residenssihuoneisto sijaitsee Karstulan evankelisella opistolla osoitteessa Kokkolantie 12, 43500 Karstula. Karstula sijaitsee Keski-Suomessa, 100 km Jyväskylästä Kokkolan suuntaan. Karstulaan on helppo tulla joko omalla autolla tai linja-autolla.

Muotoilijan käytössä evankelisella opistolla on tilava 1-3 hengen huone suihkuineen, yhteiskeittiö ja oleskelutila televisioineen sekä opiston muut palvelut, kuten kirjasto, nettiyhteys, kuntosali jne. Liinavaatteet kuuluvat palveluun. Lisätietoja: http://www.keokarstula.fi/

Residenssiä voivat hakea ammatissa toimivat sekä vastavalmistuneet ja opintojen loppuvaiheessa olevat em. alojen opiskelijat. Artranta Karstula ry osallistuu sopimuksen mukaan residenssivieraan majoituskuluihin ja työtilan vuokraan. Residenssivieras vastaa itse matka- ja ruokailukuluistaan sekä materiaalikuluistaan.

Odotamme residenssivieraan pitävän opiskelijoille tai yrityksille 1-3 luentoa tai työpajaa, joista maksamme palkkion. Toivomme myös saavamme palautetta residenssin kehittämiseksi. Järjestämme muotoilijalle tai arkkitehdille mahdollisuuden järjestää oma näyttely Galleria Himmelissä sopimuksen mukaan veloituksetta.

Varsinaista hakuaikaa ei ole, vaan vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää sähköpostitse Artranta ry:n toiminnanjohtajalle: anita.saarelainen@artranta.fi. Hakemuksesta tulisi käydä ilmi seuraavat asiat:

  • toivottu residenssijakson alkamisaika (touko- ja joulukuun 2016 välillä)
  • oma työsuunnitelma
  • liitteeksi CV.

Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Anita Saarelainen, puh. 0400 599090.