Artrannan residenssi on Suomen ensimmäinen arkkitehdeille ja muotoilijoille suunnattu residenssi. Se on avoin muotoilijoille kaikkialta maailmasta. Residenssi tarjoaa vierailijoilleen luonnonläheisen ja inspiroivan ympäristön, jossa voi kokeilla esimerkiksi erilaisia luonnonmateriaaleja kestävän kehityksen ihanteiden mukaisesti. Materiaaleina voivat olla esim. puu ja sen sivutuotteet, kasvit, savi, tekstiilit, nahka, luut ym. luonnonmateriaalit. Tarjoamme myös mahdollisuuksia yritysyhteistyöhön.

Residenssikäytössä ovat sekä työskentelytilaa, kirjasto että majoitustilat Karstulan keskustan idyllisessä Kruukkilan kotiseututalossa. Pitkän tähtäyksen visiona on hirsisen keskuksen rakentaminen karstulalaiseen metsämaisemaan Pääjärven rannalle. Suunnitelmissa on arkkitehtikilpailun järjestäminen keskuksen päärakennuksesta.

Tarjoamme 1-3 kuukauden residenssijaksoja. Karstulasta löytyvät myös puun ja metallin työstökoneet robotteineen sekä 3D-tulostusmahdollisuus.

Hae residenssiin

Artranta Karstula ry julistaa muotoilijoiden, arkitehtien ja graafisten suunnittelijoiden haettavaksi 1-3 kuukauden residenssijaksoja hintaan 390 e/kk. Residenssihuoneisto sijaitsee Karstulan keskustassa Kruukkilassa, osoitteessa Muhosentie 10, 43500 Karstula. Karstula sijaitsee Keski-Suomessa, 100 km Jyväskylästä Kokkolan suuntaan. Karstulaan on helppo tulla joko omalla autolla tai linja-autolla.

Muotoilijoiden käytössä on kolme 1-3 hengen makuuhuonetta, WC-suihkutilat (M/N), yhteiskeittiö ja oleskelutila televisioineen sekä pieni muotoilukirjasto. Nettiyhteys ja liinavaatteet kuuluvat palveluun. Lisätietoja residenssiemännältä.

Residenssiä voivat hakea ammatissa toimivat ja vastavalmistuneet muotoilijat, arkkitehdit ja graafiset suunnittelijat sekä opintojen loppuvaiheessa olevat em. alojen opiskelijat. Artranta Karstula ry tarjoaa vieraille opastuksen paikkakuntaan ja yritysvierailut sopimuksen mukaan. Residenssivieras vastaa itse matka- ja ruokailukuluistaan sekä materiaalikuluistaan.

Odotamme residenssivieraan pitävän opiskelijoille tai yrityksille yhden luennon tai työpajan. Toivomme myös saavamme palautetta residenssin kehittämiseksi. Järjestämme residenssivieraalle mahdollisuuden järjestää oma näyttely Galleria Himmelissä tai kirjastossa sopimuksen mukaan veloituksetta.

Varsinaista hakuaikaa ei ole, vaan vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää sähköpostitse Artranta ry:n sähköpostiin info@artranta.fi. Hakemuksesta tulisi käydä ilmi seuraavat asiat:

  • toivottu residenssijakson alkamisaika ja kesto
  • oma työsuunnitelma
  • liitteeksi CV.

Lisätietoja: info@artranta.fi